Sluitingsritueel

Krachtig, helend en helpend.
Na de bevalling van mijn 4de kind heb ik zelf een sluitingsritrueel mogen ontvangen. Voor mij was het een afsluiting van een periode van bijna 10 jaar zwanger zijn en ontzwangeren. Ik vond de uitwerking hiervan zo prachtig, dat ik heel blij ben dat ik het nu zelf kan geven.
De Rebozo sluitingsceremony komt voort uit de Mexicaanse traditie, waar jouw lichaam aan het einde van je kraamtijd (40 dagen) wordt gesloten met doeken als afsluiting van de periode van zwangerschap en geboorte.
Tijdens dit ritueel sta je stil bij de overgang van jou van vrouw naar moeder. Er is ruimte voor je bevallingsverhaal, een moment van diepe ontspanning en mogen oude patronen die je niet meer dienen, losgelaten worden.
Rebozo sluiting
Tijdens de sluiting word je lichaam in 7 stappen (hoofd, schouders, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen en voeten) deel voor deel in de rebozo gewikkeld, waarna de doek aan weerszijde strak aangetrokken wordt. Je wordt hierbij liefdevol omhuld, terwijl je lichaam zich weer ‘sluit’. De sluitende massage heeft een positief effect op het herstel van het lichaam van de moeder en heeft een helende werking.
Ritueel
Tijdens je zwangerschap en geboorte staat je lichaam open om je kindje geboren te laten worden. Zowel fysiek als energetisch creeer je ruimte voor het nieuwe leven.
Ná je bevalling, je lichaam helpen om het weer te laten sluiten heeft niet alleen een positief fysiek effect, maar ook energetisch. Je komt op een andere manier weer thuis in je lichaam. Het kan helpen om de bevalling te verwerken, richting te geven aan de wens voor een volgende zwangerschap, na een miskraam of stilgeboorte.

Het ritueel bestaat uit:

  • Het vertellen van je geboorteverhaal, vanaf conceptie tot de bevalling
  • Een massage van de handen en voeten
  • Drinken van heerlijke kruidenthee
  • Kruidenbad of voetenbad
  • De Rebozo sluiting
  • Ondersteund met mooie muziek
  • Een kaartje met een mooie affirmatie
  • Het vieren van het moederschap met lekker eten en drinken


Praktisch:

Het Rebozo sluitingsritueel kan vanaf ieder moment na de 40dagen kraamtijd gedaan worden. Sommige vrouwen doen dit zelfs nog jaren na de laatste bevalling en het effect blijft groot.
Je bent welkom in mijn praktijk in Echteld. Wil je dit liever thuis ontvangen kan dat zeker (bereikbaar binnen 30min rijden)
De prijs is 260,- inclusief en duurt ongeveer 2,5uur tot 3uur

Let op;
het sluitingsritueel is te boeken t/m 1 juli 2022

José Dorresteijn